Съоражения

Плацове

Уникална за България технология за текстилни плацове – с грижа за конете. Едно от най-големите вложения е именно в плацовете, които са с висок клас настилка и единствените по рода си за България. Конструирането и изграждането на терените е дело на германската компания Schlotman, водеща в своята сфера с дългогодишен международен опит, отговаряща на най-високите стандарти за качество.

Настилката е еластична и не позволява на конете да се хлъзгат, което предпазва от нараняване на ставите и сухожилията. Не образува прах, а по време на продължителни и поройни дъждове, благодарение на специалната комбинация от различни пластове, предотвратява образуването на локви и кал. При ниски температури настилката запазва своята еластичност и не замръзва. Не гние и не осигурява среда за развитие на каквито и да е бактерии, които могат да инфектират или разболеят конете. Не действа абразивно накопитата.

Базата разполага със:

  • тревен (състезателен) плац с размери 90/70;
  • текстилно-пясъчeн плац с размери 80/40 м.
  • екстилно-пясъчeн плац с размери 70/30 (закрит манеж)
  • текстилно-пясъчeн плац с размери 60/20 м.

Солариум за коне

Солариум за коне – с инфрачервени лампи. Подобрява кръвообръщението и клетъчния метаболизъм. Подобрява еластичността на мускулите преди интензивна тренировка, което намалява риска от травми и наранявания. Въздействието е като загряване на състезател преди старт. Също действа и релаксиращо, намалявайки напрежението и сковаността на мускулите след  интензивна работа. Използва се и за сушене на коне/понита след  обилно миене или къпане.

Въртележка за коне

Въртележка за коне – въртележка за 8 коня, с покрив и вътрешен кръг за кордиране. Конете се вкарват в кръгова пътека, като се задвижва специална конструкция във формата на слънце с лъчи, от които висят гумени ленти. Всяка лента деликатно побутва всеки един от конето по задната част на бедрата и по този начин ги карат да се движат със зададената скорост. Редовното използване подобрява цялостната кондиция и форма на коня. Подходящ е за коне, възстановяващи се след травма. Също се използва като загрявка преди или разпускане след тренировка.